Sposób przygotowania:
Tunel truskawkowy
Blaszkę o wymiarach 20/35 smarujemy wykładamy papierem. Masło roztopić. Mąkę wymieszać z proszkiem. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę z proszkiem - wlać masło, wymieszać. Ciasto wlać do formy i piec około 15 minut w temperaturze 180. Po upieczeniu od razu przełożyć razem z papierem do podłużnej formy o wymiarach 8/35 cm. Truskawki opłukać pokroić wyłożyć spód truskawkami, resztę truskawek zmiksować blenderem. Galaretki rozpuścić w 1 1/4 szklanki wrzącej wody i ostudzić wymieszać z zmiksowanymi truskawkami. Lekko tężejącą masę wylewamy na truskawki w formie - schładzamy . Ciasto odwrócić do góry dnem, zdjąć papier i oprószyć cukrem.
marietta