Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Tunezyjski kuskus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tunezyjski kuskus to pyszny obiadek.

Tunezyjski kuskus

Składniki:

Tunezyjski kuskus

 

  • 1 szt niewielki kurczak,
  • 1 opakowanie Kuskus,
  • 1 puszka groszek konserwowy,
  • 3 łyżki masło,
  • 2 szt spora cebula,
  • oliwa,
  • posiekana natka pietruszki,
  • mieszanka przypraw:,
  • Sól,
  • pieprz,
  • imbir,
  • kurkuma,
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Tunezyjski kuskus
Umyć i osuszyć kurczaka, pokroić na niewielkie porcje. Pokroić cebulę i dusić na oliwie, dodać kurczaka, posiekana natkę pietruszki i przyprawy. Dolać 2 szklanki wrzącej wody i dusić około 45 minut. Przygotować kuskus zalewając wrzątkiem lub rosołem z kostki. Podawać kaszkę polaną sosem (lub wymieszaną z sosem).