lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Turecka potrawa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Potrawa kuchni tureckiej o znakomitym smaku

Turecka potrawa z ryżem

Składniki:

Turecka potrawa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Turecka potrawa z ryżem
W rondlu rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj do niej pokrojoną w kostkę cebulę oraz zieloną paprykę. Następnie dodaj ryż który przesmaż około3 minuty a po tym czasie drobno pokrojone dojrzałe pomidory obrane ze skórki. Wlej szklankę wody i gotuj do momentu gdy ryż wchłonie całą wodę.Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj na gorąco posypane świeżymi ziołami.W wersji urozmaiconej dodatkowo możesz dodać pokrojone w drobną kostkę i przysmażone mięso wołowę,baraninę lub kozinę.

Tagi:

ryż