Sposób przygotowania:
Tusze śledziowe w zalewie octowej po mojemu
Tusze śledziowe dokładnie oczyścić,opłukać i osuszyć. Następnie rozbełtać jajka z dodatkiem mleka oraz przypraw. Do rozbełtanych jajek włożyć na 15 minut oczyszczone śledzie. Po wyjęciu panierować w mące z dodatkiem bułki tartej. Smażyć na gorącym oleju z obu stron, aż nabiorą mocno złotego koloru.
Zalewa;
Do garnka wlać wodę, ocet oraz przyprawy. Wsypać cukier i sól. Zagotować.
Do wyższej miski wkładać usmażone tusze śledziowe. Przekładać je obraną pokrojoną w piórka wcześniej sparzoną cebulą.
Tak przygotowane śledzie zalać ciepłą lekko przestudzoną zalewą octową.
Zalewa;
Do garnka wlać wodę, ocet oraz przyprawy. Wsypać cukier i sól. Zagotować.
Do wyższej miski wkładać usmażone tusze śledziowe. Przekładać je obraną pokrojoną w piórka wcześniej sparzoną cebulą.
Tak przygotowane śledzie zalać ciepłą lekko przestudzoną zalewą octową.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Są pyszne.;)