Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Tuszki z Dorady z Patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna nie tłusta ryba i ma bardzo mało ości.

Tuszki  z  Dorady  z  Patelni Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tuszki z Dorady z Patelni

 

 

Sposób przygotowania:

Tuszki z Dorady z Patelni
► Tuszki z dorady oczyścić, posypać solą, pieprzem ziołowym, skropić sokiem z cytryny i / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 5 minut z obu stron do momentu lekkiego zrumienienia się. ► Podawać można na przykład z warzywami.
Tuszki  z  Dorady  z  Patelni
Rybę oczyścić posypać solą pieprzem skropić sokiem z cytryny - odstawić do lodówki.