lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Twaróg z pieczonymi ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Twaróg z pieczonymi ziemniakami

Twaróg z pieczonymi ziemniakami

Składniki:

Twaróg z pieczonymi ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Twaróg z pieczonymi ziemniakami
Ziemniaki obierz ze skórki,ugotuj w całości w osolonej wodzie.Następnie delikatnie wydrąż z nich środki.Cebulę posiekaj,zeszklij na oleju,dodaj do niej mięso mielone i przyprawy,całość przesmaż.Mięsem nafaszeruj ziemniaki,posmaruj warzywa olejem,zawiń w folię aluminiową i piecz 25 minut w 200 st.Twaróg wymieszaj ze śmietaną i posiekanym szczypiorkiem.Twarogiem posmaruj wierzch każdego ziemniaka.