migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Twarogowe kuleczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna i prosta a zarazem fajnie prezentująca się przekąska z twarogu. Kuleczki można zajadać same lub z dodatkiem krakersów czy paluszków.

Twarogowe kuleczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twarogowe kuleczki

 

  • 2 kostki twarogu po 250 g
  • 100 g wędzonego łososia
  • 4 paluszki krabowe
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka łyżka szczypiorku
  • kolorowy pieprz,sól

 

Sposób przygotowania:

Twarogowe kuleczki
Do jednej miski przełożyć jedną kostkę twarogu. Dodać drobno pokrojone paluszki krabowe i posiekany szczypiorek. Do drugiej miski przełożyć drugą kostkę twarogu dodać do niej drobno pokrojonego wędzonego łososia i posiekany koperek. Obie masy dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem. Następnie z mas serowych uformować kuleczki o wielkości dużego orzecha włoskiego. Potem kuleczki oprószyć lub obtoczyć w dodatkach. Ja użyłam czarnego i białego sezamu, słodkiej mielonej papryki, przyprawy suszone pomidory z czonkiem i bazylią oraz świeżo zmielonego kolorowego pieprzu. Kuleczki ułożyc na talerzu wyłożonym listkami sałaty i można podawać.
Twarogowe kuleczki
Do jednej miski przełożyć jedną kostkę twarogu. Dodać drobno pokrojone paluszki krabowe i posiekany szczypiorek.
Twarogowe kuleczki
Do drugiej miski przełożyć drugą kostkę twarogu dodać do niej drobno pokrojonego wędzonego łososia i posiekany koperek.
Twarogowe kuleczki
Obie masy dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem.
Twarogowe kuleczki
Następnie z mas serowych uformować kuleczki o wielkości dużego orzecha włoskiego. Potem kuleczki oprószyć lub obtoczyć w dodatkach.

Tagi:

przyprawy