Sposób przygotowania:
Twarogowy chlebek z patelni
Twaróg miksujemy z jajkiem i cukrem. Nastepnie dodajemy dodajemy mleko i olej, miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem i dodajemy do ciasta wraz z solą. Zagniatamy. Dodajmey resztę składników i wgniatamy w ciasto. wałkujemy kółko taką samą wielkość jak mamy patelnię (u mnie28 cm.) Wykładamy na rozgrzaną patelnię, na patelnię lejemy 1łyżkę oleju. Smażymy pod przykryciem na malutkim ogniu ok 15 minut. Przewracamy i znów smażymy ok 15 minut. ( ja smarowałam pokrywkę olejem obracałam patelnię i placek był na pokrywce,następnie brałam 2 pokrywkę także wysmarowaną olejem i powtórzyłam sytuację teraz chlebek był na 2 przykrywce, przykrywałam patelnią i obróciłam, chlebek znajdował się na patelni odpowiednią stroną) Smacznego ;)