Sposób przygotowania:
Twarożek wiosenny
Twaróg rozgnieść.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
Ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Szczypior drobno posiekać.
Rzodkiewkę pokroić w kostkę.
Twaróg, pomidory, ogórka, cebulę, szczypior, rzodkiewkę połączyć, a następnie zalać kwaśną śmietaną i przyprawić do smaku solą i i pieprzem.
Wymieszać.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
Ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Szczypior drobno posiekać.
Rzodkiewkę pokroić w kostkę.
Twaróg, pomidory, ogórka, cebulę, szczypior, rzodkiewkę połączyć, a następnie zalać kwaśną śmietaną i przyprawić do smaku solą i i pieprzem.
Wymieszać.
wio