Sposób przygotowania:
Twarożkowa delicja DiGalaretka:
Galaretkę należy przygotować zgodnie z przepisem znajdującym się na opakowaniu, a następnie ostudzić i schłodzić w lodówce, aby odrobinę stężała.
Biszkopt:
Białka należy ubić na sztywną pianę - pod koniec wsypując cukier, a następnie dodając po 1 żółtku.
Na końcu delikatnie wmieszać mąkę przesianą z kakao.
Powstałą masę przelać do formy, której dno powinno być wysłane papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
Krem:
Miękkie masło i oba cukry ubić do białości, a następnie partiami połączyć z twarogiem.
Nasączenie:
Sok wymieszać z wodą.
Całość:
Biszkopt nasączyć ponczem i posmarować dżemem/konfiturą, a następnie równomiernie kremem.
Na kremie należy umieścić biszkopciki.
Całość zalać delikatnie tężejącą galaretką i wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie zastygła.
SylaUla