Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Tygrysek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

smaczny i ładnie wyglądajacy Tygrysek:)

Tygrysek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tygrysek

 

  • 1 szklanka woda gazowana,
  • 1 szklanka olej,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1.5 szkalnki cukier,
  • 6 jajka,
  • 0,5 kg mąka,
  • 3 łyżki mąka,
  • cukier wanilinowy,
  • 3 kopiaste łyżeczki proszek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Tygrysek
0,5 kg mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Całe jajka ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy mąkę i bardzo dokładnie mieszamy. Kolejno, wolnym strumieniem wlewamy olej (ciągle mieszamy), a następnie wodę gazowaną i również mieszamy. Mase dzielimy na 2 częsci - jedną z nich mieszamy z 3 łyżkami mąki, druga z kakaem. wlewamy ciasta na przemian (raz wlewamy białe, raz ciemne) na posmarowaną blaszkę. pieczemy
Tygrysek
pasiaste ciasto
Tygrysek
puszysta baba dwukolorowa

Tagi:

jajko jajka