Sposób przygotowania:
Tymbaliki drobioweETAP 1:
Ugotowane mięso drobiowe kroimy na drobne kawałki. Ja używam zazwyczaj mięsa z gotowania rosołu.
ETAP 2:
Gotowaną marchew kroimy w kosteczkę a natkę pietruszki drobno siekamy. Groszek konserwowy odcedzamy.
ETAP 3:
Do 12 foremek aluminiowych o średnicy 7,5 cm wkładamy po trochu pokrojonych warzyw
ETAP 4:
Rosół podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cały czas mieszając żelatynę
ETAP 5:
Do miseczek z warzywami nalewamy trochę rosołu z żelatyną i pozostawiamy w chłodnym miejscu aż stężeje
ETAP 6:
Kiedy stężeje galareta z warzywami wkładamy mięso i zalewamy resztą galarety.
Ponownie wstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia.
Wtedy wyjmujemy z foremek i układamy do góry dnem na talerzu.