karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Tymbaliki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne galaretki na każdą okazję.

Tymbaliki drobiowe

Składniki:

Tymbaliki drobiowe

 

  • nóżki z kurczaka 3 szt
  • papryka czerwona i żółta- po połówce
  • świeża natka
  • jajko - 2 szt
  • marchewka -2 średnie
  • żelatyna - opakowanie

 

Sposób przygotowania:

Tymbaliki drobiowe
Zaczynamy od ugotowania bulionu na bazie nóżek i włoszczyzny. Papryki i marchewkę kroimy w kostkę, mieszamy z posiekaną natką i ugotowanym jajkiem pokrojonym w paski. Wrzucamy po trochę do każdego z kubeczków. Zalewamy rozrobioną żelatyną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja rozpuszczam żelatynę w powstałym z gotowania nóżek rosole. Wkładamy do chłodnego miejsca i czekamy aż stężeją. Przestudzone mięso obieramy i kroimy w ładną kostkę. Wrzucamy do plastikowych kubeczków. Ponownie zalewamy żelatyną, tak by całe mięsko było przykryte. Schładzamy. Smacznego!