Sposób przygotowania:
Tymbaliki z przepiórczym jajkiem i szparagami
Włoszczyznę zalej zimną wodą, dodaj zioła i przyprawy i zagotuj, do wrzącego wywaru wrzuć skrzydełka po czym natychmiast zmniejsz pod nim ogień, całość gotuj przez 2godz na małym ogniu i usuwaj zbierającą się na powierzchni pianę.
Ugotowany wywar przecedź przez lnianą ściereczkę, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem, na koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Na dno foremek włóż gałązkę koperku, ugotowane i przekrojone przepiórcze jajka, posiekaną marchewkę pozostałą z wywaru i ugotowane szparagi, całość zalej tężejącą galaretą.
Ugotowany wywar przecedź przez lnianą ściereczkę, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem, na koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Na dno foremek włóż gałązkę koperku, ugotowane i przekrojone przepiórcze jajka, posiekaną marchewkę pozostałą z wywaru i ugotowane szparagi, całość zalej tężejącą galaretą.