Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Tymbaliki z przepiórczym jajkiem i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Galareta drobiowa z zielonymi szparagami i przepiórczymi jajkami, elegancka przystawka na na każdy stół.

Tymbaliki z przepiórczym jajkiem i szparagami

Składniki:

Tymbaliki z przepiórczym jajkiem i szparagami

Galareta

Dodatki

Sposób przygotowania:

Tymbaliki z przepiórczym jajkiem i szparagami
Włoszczyznę zalej zimną wodą, dodaj zioła i przyprawy i zagotuj, do wrzącego wywaru wrzuć skrzydełka po czym natychmiast zmniejsz pod nim ogień, całość gotuj przez 2godz na małym ogniu i usuwaj zbierającą się na powierzchni pianę.

Ugotowany wywar przecedź przez lnianą ściereczkę, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem, na koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę.

Na dno foremek włóż gałązkę koperku, ugotowane i przekrojone przepiórcze jajka, posiekaną marchewkę pozostałą z wywaru i ugotowane szparagi, całość zalej tężejącą galaretą.