Sposób przygotowania:
Tzazyki
Świeży ogórek ucieramy na tarce, wyciskamy go aby pozbyć się wody, następnie dodajemy opakowanie Toski, wyciskamy 2 ząbki czosnku i dodajemy bazylię, oregano oraz szczyptę pieprzu, soli i małą łyżkę oliwy z oliwek.
Tzazyki wspaniale nadają się jako sos do wszelkiego rodzaju mięs i warzyw.
Barbara Malafouris
13sonya
Barbara Malafouris
Wszystkie receptury trzymaja sie swoich zasad co nie jest bezpodstawne :), dowolnosc jest dozwolona w swiom garnku publikacja jednak - zobowiazuje :)
Sandra S
Henia
Droga Pani Ekspert! Nie podoba mi się Pani napastliwy ton i mądrzenie się. Tylko Pani posiadła wszelkie arkana sztuki kulinarnej Grecji! A tu przyszła Pani pouczać osoby na niższym niż Pani poziomie. Tylko dlaczego skoro jest pani takim ekspertem, nie widzimy tu żadnego pani przepisu?! Chciałabym móc porównać tutejsze profanacje z Pani oryginalnymi przepisami.