Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z brzoskwiniamiEtap 1
Miękką palmę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Etap 2
Do tego dodawać po jednym żółtku i cały czas ucierać.
Etap 3
Dodać skórkę cytrynową, wymieszać.
Etap 4
Do masy stopniowo dodawać obie mąki i proszek do pieczenia. Dobrze utrzeć.
Etap 5
Białka ubić na sztywno.
Etap 6
Pianę z białek dodać do ciasta. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Etap 7
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki (ok. 23x36 cm), wyrównać powierzchnię.
Etap 8
Brzoskwinie umyć, pokroić w półplasterki przy okazji usuwając pestki, obtoczyć w mące ziemniaczanej.
Etap 9
Owoce rozłożyć na cieście.
Etap 10
Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut (sprawdzić patyczkiem). Upieczone ciasto można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.