Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z brzoskwiniamiEtap 1

Miękką palmę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Etap 2

Do tego dodawać po jednym żółtku i cały czas ucierać.
Etap 3

Dodać skórkę cytrynową, wymieszać.
Etap 4

Do masy stopniowo dodawać obie mąki i proszek do pieczenia. Dobrze utrzeć.
Etap 5

Białka ubić na sztywno.
Etap 6

Pianę z białek dodać do ciasta. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Etap 7

Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki (ok. 23x36 cm), wyrównać powierzchnię.
Etap 8

Brzoskwinie umyć, pokroić w półplasterki przy okazji usuwając pestki, obtoczyć w mące ziemniaczanej.
Etap 9

Owoce rozłożyć na cieście.
Etap 10

Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut (sprawdzić patyczkiem). Upieczone ciasto można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.