Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem na zielono
Masło ucieramy z cukrem brzozowym, cukrem waniliowym eco, oraz połową łyżeczki cynamonu. Gdy osiągniemy puszystą masę, cukier nie koniecznie się całkiem rozpuści, dodajemy cały czas miksując po całym jajku. Następnie, na wolnych obrotach dodajemy mąki wymieszane z proszkiem kiełków jęczmiennych i proszkiem do pieczenia.
Gdy składniki się połączą wykładamy ciasto na blachę wyściełaną papierem do pieczenia, lub jak kto woli, wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą.
Na ciasto wykładamy owoce umaczane w cukrze.
Pieczemy w 180-190 °C przez 40-45 minut, do suchego patyczka, opcja piekarnika góra-dół. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Gdy składniki się połączą wykładamy ciasto na blachę wyściełaną papierem do pieczenia, lub jak kto woli, wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą.
Na ciasto wykładamy owoce umaczane w cukrze.
Pieczemy w 180-190 °C przez 40-45 minut, do suchego patyczka, opcja piekarnika góra-dół. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.