Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z rabarbarem i truskawkami
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku stale miksując. Kiedy uzyskamy gładką dość puszystą masę dodajemy ziarenka z wanilii, mieszamy. Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, solą i proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodajemy po łyżce do masy stale miksując. Uzyskujemy dość gęste ciasto.Rabarbar obieramy, kroimy w plasterki. Truskawki płuczemy i kroimy w ćwiartki. Formę do tarty smarujemy tłuszczem (miałam masło) oprószamy mąką krupczatką. Ciasto wylewamy na blaszkę, układamy truskawki i rabarbar.Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 40-45 minut.Podajemy posypując cukrem pudrem.
zbysiowa
Konczi
Bardzo dziękuję :)
szpileczka
Ewa