Sposób przygotowania:
Ciasto śliwkowo-orzechowe
BLATY ORZECHOWO- śliwkowe: Orzechy drobno kroimy. Śliwki kroimy , zalewamy gorąca wodą i gotujemy do odparowania wody. Studzimy. Żółtka ucieramy ze szklanką cukru pudru. Dodajemy śliwy, orzechy, bułkę i proszek do pieczenia. Na końcu całość mieszamy z ubitą pianą. Ciasto przekładamy na blaszkę i pieczemy około 25 minut w 180°C.Do tego ciasta należy upiec 2 takie wkładki. MASA ORZECHOWA: Jajka ubijamy z cukrem. Orzechy mielimy i zagotowujemy z mlekiem. Studzimy. Masło ucieramy na puch. Dokładamy ubite jajka a następnie zaparzone orzechy. Dokładamy alkohol. Masą przekładamy placki orzechowo-śliwkowe. Część pozostawiamy do dekoracji. Przełożenie: Blat orzechowo-śliwkowy, masa orzechowa, blat orzechowo-śliwkowy, masa orzechowa, polewa czekoladowa.
pałla
jaga85
24x36 cm
kinga66