Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto ze śliwkami wg Ilonar
Całe jajka miksujemy z cukrem na jednolita masę. Następnie dodajemy rozpuszczoną margarynę Kasię, później po kolei obie mąki i proszek do pieczenia. Tak przygotowane ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy połówki śliwek wewnętrzną stroną w górę. Ciasto pieczemy przez około 40 minut w temp. 180 stopni.
![Ucierane ciasto ze śliwkami wg Ilonar Ucierane ciasto ze śliwkami wg Ilonar](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ucierane-ciasto-ze-sliwkami-wg-ilonar-134001.jpg)
![Ucierane ciasto ze śliwkami wg Ilonar Ucierane ciasto ze śliwkami wg Ilonar](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ucierane-ciasto-ze-sliwkami-wg-ilonar-134002.jpg)
![Ucierane ciasto ze śliwkami wg Ilonar Ucierane ciasto ze śliwkami wg Ilonar](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ucierane-ciasto-ze-sliwkami-wg-ilonar-134003.jpg)
![Ucierane ciasto ze śliwkami wg Ilonar Ucierane ciasto ze śliwkami wg Ilonar](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ucierane-ciasto-ze-sliwkami-wg-ilonar-134004.jpg)