zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Ucierane z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

smaczne ciacho z brzoskwiniami

Ucierane z brzoskwiniami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ucierane z brzoskwiniami

 

  • 250 g miękkiej margaryny Kasia
  • 1/2 szk cukru
  • 32 g cukru waniliowego
  • 5 jajek ( M )
  • 2,5 szk mąki pszennej typ 500
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • odrobina żółtego barwnika spożywczego
  • 2 brzoskwinie
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Ucierane z brzoskwiniami
Do miski przełożyć miękką margarynę, wsypać oba cukry i dobrze utrzeć. Następnie nadal ucierając dodawać po jednym jajku a potem jak się jajka połączą z margaryną przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia do miski z masą oraz dodać barwnik. Ciasto dobrze wymieszać i przełożyć je do podłużnej foremki o wymiarach 32 x 14 cm wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Lekko rozprowadzić ciasto po foremce. Brzoskwinie umyć, usunąć z nich pestki i pokroić na paski a potem powciskać przez środek w cieście. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto 50 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić, wyjąć z foremki i posypać cukrem pudrem.
Ucierane z brzoskwiniami
utrzec ciasto i w środek powtykać cząstki brzoskwinii
Ucierane z brzoskwiniami
tak wygląda ciasto przed upieczeniam ...
Ucierane z brzoskwiniami
a tak po wyjęciu z foremki i przed oprószeniem cukrem pudrem

Tagi:

jajko jajka