aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ucierane z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ciasto z jabłkami każdemu smakuje, mogę więc go polecić i Wam. Robię go na szybko gdy nie mam pomysłów i czasu na coś innego.

Ucierane z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ucierane z jabłkami

 

  • 8 jaj
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szk oleju
  • 30 dag cukru
  • 30 dag mąki
  • 2 jabłka

 

Sposób przygotowania:

Ucierane z jabłkami
Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, olejem. Pod koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę. Dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao. Ciasto jasne dajemy na blachę 25/36 i kupkami wykładamy ciasto z kakao. Da kakaowe kupki dajemy obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach. Dowolnie dekorujemy.
Ucierane z jabłkami
Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem.
Ucierane z jabłkami
Pod koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę.
Ucierane z jabłkami
Dodajemy olej i dokładnie miksujemy masę.
Ucierane z jabłkami
Ciasto jasne dajemy na blachę 25/36 i kupkami wykładamy ciasto z kakao. Da kakaowe kupki dajemy obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka.