Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i wiórkami kokosowymi
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnicę, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie dodać cukier puder, śmietanę, żółtka, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkowane ciasto wyłożyć na przygotowaną brytfannę, nakłuć widelcem i posypać bułką tartą. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z cynamonem i 2 łyżkami cukru, wyłożyć na przygotowane ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 15 min w temperaturze 180 stopni. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi i wyłożyć na podpieczone ciasto z jabłkami. Ponownie włożyć do piekarnika i piec ok 30 min.