Sposób przygotowania:
Udka cytrynowo-czosnkowe.
Udka rozmrozić,przelać bieżącą wodą,zostawić na sitku,aby obci- -ekły,a potem natrzeć solą i pieprzem cytrynowym.Cytryny sparzyć i otrzeć z nich całą skórkę na tarce o drobnych oczkach,a następnie przekroić i wycisnąć z nich sok.Czosnek obrać i przepuścić ząbki przez praskę.Rozrobić w misce oliwę z sokiem cytrynowym,skórką otartą z cytryn i zmiażdżonymi ząbkami czosnku.Wymieszać dokładnie i obtaczać udka w marynacie z różnych stron.Wstawić miskę z udkami do lodówki na 3-4 godz.Na pół godziny przed pieczeniem rozgrzać piekarnik do 190-200 st.C,a olej rozgrzać na blasze i powoli kolejno kłaść udka na rozgrzany tłuszcz.Piec ok.godziny i w trakcie pieczenia,otworzyć piekarnik,wysunąć nieco i przewrócić udka dwoma widelcami lub szczypcami do ciepłych przekąsek.Po upieczeniu,piekarnik wyłączyć,odwietrzyć,a udka wyjąć na półmisek i podawać z ryżem i surówką.