mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Udka faszerowane kapusta kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka są bardzo soczyste i smaczne , Pycha !

Udka faszerowane kapusta kiszoną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka faszerowane kapusta kiszoną

 

  • 3 Udka z kurczaka
  • kapusta kiszona z marchewka
  • przyprawa do kurczaka
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Udka faszerowane kapusta kiszoną
Udka z kurczaka myjemy , oczyszczamy i osuszamy . Kapustę z marchewką szatkujemy . Każde udko nacinamy wzdłuż do samej góry , do środka wpychamy kapustę kiszoną aż będzie pełne . Przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwa i smarujemy nóżki , całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i solimy . Zapiekamy w piekarniku około 1,5 godziny na 170 C . Polecam soczystego kurczaka .
Udka faszerowane kapusta kiszoną
Udka nafaszerowane kapustą kiszoną przed przyprawianiem
Udka faszerowane kapusta kiszoną
Gotowe do zapieczenia w piekarniku mocno solimy .