Sposób przygotowania:
Udka kurczaka w warzywach
Udka kurczaka natrzeć pikantną przyprawą do kurczaka, na gorącym oleju zruminić udka z każdej strony, wyjąć na talerz.
Do garnka z tłuszczem po udkach dodawać i smażyć po 2 minuty na większym ogniu po kolei: cebulę, paprykę, cukinię, pomidory, czosnek, dodać udka kurczaka, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, mąkę wymieszać z wodą i wlać do warzyw, mieszać do zagęszczenia sosu.
Do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz ziołowy.
Do garnka z tłuszczem po udkach dodawać i smażyć po 2 minuty na większym ogniu po kolei: cebulę, paprykę, cukinię, pomidory, czosnek, dodać udka kurczaka, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, mąkę wymieszać z wodą i wlać do warzyw, mieszać do zagęszczenia sosu.
Do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz ziołowy.