anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Udka miodowo- musztardowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i aromatyczne udka w delikatnej glazurze. Nikt się im nie oprze. Polecam na niedzielnyvobiadek.

Udka miodowo- musztardowe

Składniki:

Udka miodowo- musztardowe

 

  • 4 udka
  • 1 łyżka kucharka
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej 3 łyzki

Sposób przygotowania:

Udka miodowo- musztardowe
Udka umyć, oczyścić i osuszyć. W miseczce wymieszać olej z musztardą, kucharskiej oraz z miodem. Udka natrzeć dokładnie przygotowana marynata i odstawić na pół godziny. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i dusić około 40 minut. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę dodać do mięsa i dusić do miękkości.