motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Udka w marynacie miodowo-musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Udka w tej marynacie są słodko-ostre

Udka w marynacie miodowo-musztardowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka w marynacie miodowo-musztardowej

 

  • 3 udka z kurczaka
  • 1/3 szkl oliwy
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego

Sposób przygotowania:

Udka w marynacie miodowo-musztardowej
Do miseczki wlewamy oliwę, roztopiony miód, musztardę rosyjską oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Umyte i osuszone udka dajemy na talerz i smarujemy przygotowaną marynatą. Następnie udka dajemy do garnka, przykrywamy i odstawiamy na 6 godzin do lodówki. Po tym czasie udka przekładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 1 godziny.
Udka w marynacie miodowo-musztardowej
Osuszone udka dajemy na talerz i smarujemy marynatą
Udka w marynacie miodowo-musztardowej
Przekładamy do garnka i odstawiamy na 6 godz. do lodówki
Udka w marynacie miodowo-musztardowej
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. godziny