matri13

matri13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Udka nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Trochę pracowite,ale warte spróbowania

Udka nadziewane

Składniki:

Udka nadziewane

 

  • cebula 2jajka 3-4 łyżki mąki bułka tarta vegeta lub inna przyprawa olej

Sposób przygotowania:

Udka nadziewane
Przygotować farsz:pieczarki zetrzeć na tarce,cebulę pokroić w drobną kostkę.Wymieszać,smażyć na oleju ok.10minut(na małym ogniu).Następnie drobno pokroić paprykę,wymieszać z startym serem,cebulą i pieczarkami.Przyprawić solą i pieprzem.Z udek wytrybować kostki.Mięso delikatnie rozdzielić,natrzeć olejem i jarzynką,wcisnąć w nie ciasno farsz,spiąć wykałaczką.Obtaczać w mące,jajkach,bułce tartej i smażyć na złoty kolor.Następnie ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec jeszcze ok.30 minut.