skatarzynka

skatarzynka

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Udka pieczone panierowane mieszanką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne udka na niedzielny obiad.

Udka pieczone panierowane mieszanką.

Składniki:

Udka pieczone panierowane mieszanką.

 

  • Udka i pałki z kurczaka
  • pieprz ziołowy
  • różne przyprawy do kurczaka
  • olej
  • folia spożywcza do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone panierowane mieszanką.
Udka i pałki dobrze płuczemy w zimnej wodzie i odkładamy do wyschnięcia lub sami osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kolejno nacieramy olejem i przyprawami takimi jak sól i pieprz. Odstawiamy na ok godzinę. Tak przygotowane mięsko panierujemy samymi przyprawami do kurczaka, najlepiej jest zmieszać różne, lub samemu zrobić mix ziołowy. Następnie wszystko układamy w folii robiąc w niej małe otwory szpilką, związujemy folię lub rękaw po bokach i pieczemy w tem 170 stopni. Smacznego.