VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Udka pieczone w paprykowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo często przygotowuję kurczaka ale w taki sposób przygotowałam po raz pierwszy. Jest mięciutki w środku a z zewnątrz chrupiący i paprykowy.

Udka pieczone w paprykowej panierce

Składniki:

Udka pieczone w paprykowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone w paprykowej panierce
Udka drobiowe umyć i osuszyć. W jednej miseczce rozmieszać jajka z ostrą i słodką czerwoną papryką. Dosolić do smaku. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Udka obtoczyć najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Układać w naczyniu żaroodpornym. Delikatnie skropić oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 190*C z termoobiegiem przez 1 godzinę.