Sposób przygotowania:
Udka pieczone z młodą kapustkąI
 
1. Mięso myję, osuszam, wyjmuję kości, zdejmuję skórę, rozbijam. Doprawiam Przyprawą Gyros.
II
 
2. Kapustę drobno szatkuję, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, dodaję listki laurowe, ziele angielskie, wsypuję Vegetę i gotuję. Pod koniec gotowania wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
III
 
3. Na środku każdego udka umieszczam ugotowaną kapustę.
IV
 
4.	Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
5.	Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
V
 
6.	Danie gotowe.
7.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki