Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Udka po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pikantne a za razem słodkie udka,do tego sos warzywny i wychodzi nam smaczny pomysł na obiad.To danie możemy podać z ryżem ugotowanym na sypko.

Udka po meksykańsku

Składniki:

Udka po meksykańsku

 

  • 4 udka
  • papryka ostra w proszku
  • przyprawa do kurczaka
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Udka po meksykańsku
Udka oczyszczamy,myjemy i osuszamy ,następnie nacieramy przyprawami,układamy w formie do pieczenia dodajemy olej i upieczemy do miękkości,około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.Pod koniec pieczenia udka smarujemy miodem. Sos: Paprykę myjemy ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy na niewielkie kawałki.Cebulę i czosnek obieramy i kroimy,przesmażamy na oleju (należy uważać ,żeby za mocno nie przypiec),dodajemy pomidory z puszki i pokrojoną paprykę.Dusimy do miękkości. Do miękkich warzyw dodajemy odsączoną kukurydzę,oraz przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i papryką w proszku. Upieczone udka podajemy z sosem.