SUPERPRZEPIS

Pikantne udka z czerwoną fasolą

  • 1
  • luna19
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Pikantne udka z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (3)

udka z fasolą po meksykańsku

Składniki:

Pikantne udka z czerwoną fasolą

 

  • 2 udka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g papryki czerwonej
  • 3 żółte pomidorki cocktailowe
  • szczypta pieprzu cayenne
  • sól
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • pół łyżeczki papryczki słodkiej
  • 50 ml wody
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Pikantne udka z czerwoną fasolą
Udka oczyścić, wypłukać i przeciąć na pół, Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek, przyrumienić i włożyć udka, podsmażyć z obu stron, dodać fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w ósemki pomidorki i przyprawy. Podlać wodą i dusić ok 30 min. Posypać natką pietruszki.
Podawać z ryżem.
Pikantne udka z czerwoną fasolą
Udka duszone z czerwoną fasolą dla smakoszy pikantnych potraw
Pikantne udka z czerwoną fasolą
udka z czerwoną fasolą w trakcie przygotowań do duszenia

Tagi:

fasola