Sposób przygotowania:
Udka pod pierzynką z pieczarek
Oliwę wlać do miseczki, dodać przyprawę do kurczaka, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, rozmieszać. Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć marynatą i ostawić w chłodne miejsce na 2 h a najlepiej na całą noc.
Do naczynia żaroodpornego wsypać najpierw ryż, na tym ułożyć pokrojony w plastry por, następnie pokrojone w plasterki pieczarki, na samej górze ułożyć udka kurczaka. Całość powoli zalać szklanką przygotowanego bulionu.
Tak przygotowaną potrawę piec w piekarniku 180 stopni przez około 50 min .
Do naczynia żaroodpornego wsypać najpierw ryż, na tym ułożyć pokrojony w plastry por, następnie pokrojone w plasterki pieczarki, na samej górze ułożyć udka kurczaka. Całość powoli zalać szklanką przygotowanego bulionu.
Tak przygotowaną potrawę piec w piekarniku 180 stopni przez około 50 min .