katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Udka kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Trochę odmienione udka kurczaka. Smaczne, faszerowane duszonymi pieczarkami z dodatkiem natki pietruszki.

Udka kurczaka z pieczarkami

Składniki:

Udka kurczaka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka z pieczarkami
Udka myjemy, wyciągamy kość i rozbijamy. Można ręką. Oprószamy solą i pieprzem.

Pieczarki obieramy, kroimy o wrzucamy na patelnię do czasu aż odparują. Dodajemy masło i dusimy. Dodajemy bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Przestudzamy, wbijamy jajko i wszystko wmieszamy. Doprawiamy do smaku.

Na każde rozbite udko nakładamy farsz pieczarkowy i zwijamy w roladkę. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przekładamy pokrojoną w plastry cebulą. Skrapiamy olejem. Oprószamy dowolną przyprawą.

Pieczemy ok 50 min w 200 stopniach.