Sposób przygotowania:
Udka kurczaka z pieczarkami
Udka myjemy, wyciągamy kość i rozbijamy. Można ręką. Oprószamy solą i pieprzem.
Pieczarki obieramy, kroimy o wrzucamy na patelnię do czasu aż odparują. Dodajemy masło i dusimy. Dodajemy bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Przestudzamy, wbijamy jajko i wszystko wmieszamy. Doprawiamy do smaku.
Na każde rozbite udko nakładamy farsz pieczarkowy i zwijamy w roladkę. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przekładamy pokrojoną w plastry cebulą. Skrapiamy olejem. Oprószamy dowolną przyprawą.
Pieczemy ok 50 min w 200 stopniach.
Pieczarki obieramy, kroimy o wrzucamy na patelnię do czasu aż odparują. Dodajemy masło i dusimy. Dodajemy bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Przestudzamy, wbijamy jajko i wszystko wmieszamy. Doprawiamy do smaku.
Na każde rozbite udko nakładamy farsz pieczarkowy i zwijamy w roladkę. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przekładamy pokrojoną w plastry cebulą. Skrapiamy olejem. Oprószamy dowolną przyprawą.
Pieczemy ok 50 min w 200 stopniach.