justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

udka pożarskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

połączenie miodu i mięsa.....

udka pożarskie

Składniki:

udka pożarskie

 

 

  • udka z kurczaka 5 sztuk
  • sol
  • pieprz
  • papryka słodka 3 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • miód 1 łyżka

 

 

Sposób przygotowania:

udka pożarskie
Udka należy wcześniej umyć i osuszyć. Przyprawy mieszamy z olejem i miodem tak, aby marynata była jednolita. Smarujemy nią każdy kawałek mięsa. Można zalać w miseczce i dokładnie wymieszać. Wstawiamy do lodówki na godzinę, aby wszystko się przegryzło. Po tym czasie udka układamy na blaszce i pieczemy około godziny, aż będą miękkie. Można dodać ziemniaki i razem piec z mięsem, przejdą jego smakiem.