Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Udka sojowo-balsamiczne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Udka pieczone, wcześniej zamarynowane w marynacie sojowo-balsamicznej. Aromatyczne i bardzo smaczne.

Udka sojowo-balsamiczne

Składniki:

Udka sojowo-balsamiczne

 

  • 3 udka z kurczaka,
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • sól
  • papryka słodka w proszku

Sposób przygotowania:

Udka sojowo-balsamiczne
Udka umyłam, osuszyłam. W miseczce wymieszałam olej z miodem i sosem sojowym papryką i solą.Natarłam każde udko. Włożyłam do pojemnika i odstawiłam na 2 godz. do lodówki.Następnie włożyłam do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.Piekłam w temp. 190*C ok. 50 minut.