zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Udka po chłopsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Soczyste uda na obiad lub gorącą kolację

Udka po chłopsku

Składniki:

Udka po chłopsku

 

  • 5 udek
  • 2-3 duże marchewki
  • 2-3 cebule
  • 400g pieczarek
  • 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego
  • papryka ostra w proszku
  • pieprz
  • 2 łyżki ziołowych ziarenek smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka bulionu drobiowego

Sposób przygotowania:

Udka po chłopsku
Udka umyć i przekroić na dwie części. Wrzucić mięso do miski. Marchew obrać, umyć i pokroić w grube talarki, pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, cebule obrać i pokroić w gruba kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wrzucić do udek, dodać ziarenka smaku, pieprz, sos sojowo-grzybowy, paprykę i wszystko wymieszać. Odstawić na pół godziny. Po upływie tego czasu wyłożyć wszystko na blachę, zalać bulionem i wstawić do piekarnika na 60-70 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem.

Tagi:

sosy