aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Udka w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne udka w kapuście coś rewelacyjnego :)

Udka w kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka w kapuście

 

  • 4 udka
  • 0,5 główki kapusty
  • 1 cebula
  • 1 kostka wołowa
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz
  • Przyprawa do kurczaka
  • Przyprawa do bigosu

 

Sposób przygotowania:

Udka w kapuście
Udka myjemy oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rumiano na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy chwilkę. Kapustę kroimy w paski i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem wołowym i dusimy do miękkości. Na końcu doprawiamy do smaku solą pieprzem i przyprawą do bigosu. Podajemy potrzepane natką pietruszki.
Udka w kapuście
Udka myjemy oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rumiano na oleju.
Udka w kapuście
Kapustę oczyszczamy i kroimy w paski 0,5 cm.
Udka w kapuście
Bulion z kostek wołowych do zalania mięsa.
Udka w kapuście
Udka w garnku zalane bulionem i przykryte kapustą.