Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Udka w marynacie Bulionetkowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Spodobało mi się robienie marynat z wykorzystaniem kostek bulionowych czy Bulionówek

Udka w marynacie  Bulionetkowej  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka w marynacie Bulionetkowej

 

  • 4 udka z kurczaka
  • 1/2 kostki Bulionówki warzywnej Knorra
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka majeranku

 

Sposób przygotowania:

Udka w marynacie Bulionetkowej
Rozetrzeć Bulionówkę z olejem , papryką , majerankiem i miodem . Natrzeć udka i zostawić na 30 minut.
Ułożyć udka w naczyniu żaroodpornym , skropić kilkoma łyżkami wody i wstawić do piekarnika . Nastawić temperaturę na 180 *C i piec 45 minut od chwili kiedy piekarnik będzie nagrzany .
Podawać z ziemniakami ( lub ryżem ) i surówką .
Udka w marynacie  Bulionetkowej
Uda umyć, osuszyć iułożyć w pojemniku przygotowane do marynowania
Udka w marynacie  Bulionetkowej
Utrzeć w miseczce składniki marynatyna gładką pastę
Udka w marynacie  Bulionetkowej
Natrzeć pastą przyprawową dokładnie udka
Udka w marynacie  Bulionetkowej
Upiec w całosci na rumiano lub przekrojone na 2 części- można na końcu podlać odrobiną wody