Sposób przygotowania:
Udka w marynacie musztardowej
Udka dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie nacinamy.
Do musztardy dodajemy miód, pieprz i sól. Mieszamy i nacieramy udka ze wszystkich stron. Wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowały.
Pokrojone w plasterki ziemniaki obgotowujemy przez 5 minut w osolonej wodzie od momentu zagotowania. Następnie odcedzamy ziemniaki i układamy w naczyniu do zapiekania.
Na plasterkach ziemniaków układamy udka. Pieczemy je przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Do musztardy dodajemy miód, pieprz i sól. Mieszamy i nacieramy udka ze wszystkich stron. Wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowały.
Pokrojone w plasterki ziemniaki obgotowujemy przez 5 minut w osolonej wodzie od momentu zagotowania. Następnie odcedzamy ziemniaki i układamy w naczyniu do zapiekania.
Na plasterkach ziemniaków układamy udka. Pieczemy je przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.