michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Udka w marynacie musztardowo-miodowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Udko idalnie pasuje do ziemniaków i surówki

Udka w marynacie musztardowo-miodowej

Składniki:

Udka w marynacie musztardowo-miodowej

 

Sposób przygotowania:

Udka w marynacie musztardowo-miodowej
Udko kurczaka umyć pod bieżącą wodą oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miski dodać musztardę, miód oraz olej dokładnie wymieszać. Udko natrzeć solą, pieprzem oraz papryką włożyć do przygotowanej marynaty i dokładnie wymieszać odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć, zawinąć folie wstawić do gorącego piekarnika na godzinę na 200stopni.