aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Udka w panierce 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne mięsko, polecam bardzooo:)

Udka w panierce 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka w panierce 2

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 0,5 szkl mleka
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • Łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 3 łyżki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oleju
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Udka w panierce 2
Czosnek oczyszczamy i przeciskamy przez praskę, dodajemy go do mleka wraz z musztardą, przyprawiamy solą, mieszamy. Miksturą zalewamy umyte mięso i wstawiamy na 4 godz do lodówki. Mąkę, paprykę i pieprz mieszamy razem wsypujemy do foliowego woreczka i wkładamy do niego mięso wstrząsamy kilka razy. Mięso rumienimy na rozgrzanym oleju Następnie dolewamy oleju i smażymy jeszcze pod przykryciem tak do godziny. Podajemy z ziemniakami i surówkami.
Udka w panierce 2
Udka zalane przygotowaną miksturą z czosnku, mleka przypraw i musztardy.
Udka w panierce 2
Mąka, papryka słodka mielona i pieprz do panierki.
Udka w panierce 2
Składniki do panierki wsypane do woreczka.
Udka w panierce 2
Udka po panierce smażone na rozgrzanym oleju.