Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Udka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka z rosołu w panierce z bułki tartej podane z warzywami.

Udka w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Udka w panierce
Do przygotowania tego obiadu wykorzystałam udka, na których dzień wcześniej ugotowałam rosół. Udka oprószyłam solą i pieprzem. Następnie opanierowałam je w mące, jajku i bułce tartej. Na niewielkiej patelni rozgrzałam olej i usmażyłam na nim udka na złoty kolor. Podałam je z ziemniakami i gotowaną fasolką szparagową oraz brokułem.
Udka w panierce
Opanierowane udka usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Udka w panierce
Ugotowane udka panierować w mące, jajku i bułce tartej.