Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gotowane udka w panierce z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gotowane udka z kurczaka w panierce są delikatne i chrupiące

Gotowane udka w panierce z orzechami

Składniki:

Gotowane udka w panierce z orzechami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowane udka w panierce z orzechami
Z ugotowanych udek z kurczaka zdjąć skórę, mięso osuszyć. Jajka roztrzepać widelcem, wymieszać z musztardą i vegetą. Osuszone mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajkach i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mielonymi orzechami. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Kłaść panierowane udka na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.