iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Udka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

To danie stanowi od razu cały obiad. Nie trzeba do niego więcej dodatków. Można posypać ulubionymi ziołami.

Udka w warzywach

Składniki:

Udka w warzywach

 

  • 1 kg udek z kurczaka,
  • 2 żółte papryki,
  • 1/3 brokułów,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • łyżeczka octu,
  • łyżka oliwy,
  • szczypta soli,
  • pieprz,
  • łyżka keczupu,
  • szklanka bulionu warzywnego.

Sposób przygotowania:

Udka w warzywach
Udka myjemy, łączmy ocet, keczup, sól, odrobinę pieprzu, oliwę paprykę słodką i nacieramy udka marynatą, odstawiamy na godzinę. Paprykę kroimy w słupki, brokuły dzielimy na małe różyczki. Udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy warzywami i zalewamy bulionem, pieczemy 1 godzinę pod przykryciem. .