anjana

anjana

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Soczyste udka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

sycące danie z dużą ilością warzyw

Soczyste udka w warzywach

Składniki:

Soczyste udka w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Soczyste udka w warzywach
Udka kurczaka przyprawić według uznania papryką w proszku, przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą, włożyć do lodówki. Warzywa obrać, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w słupki delikatnie posolić i dodać przyprawę uniwersalną Pieczarki pokroić na kawałeczki i podsmażyć na łyżce masła. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, przełożyć do niego wszystkie warzywa i dwa ząbki czosnku. Na wierzchu ułożyć udka i posypać warzywami. Dodać resztę masła na wierzch. Piec ok. 60 minut