Sposób przygotowania:
Udka w zalewie
1. Na oleju oddzielnie podsmażamy pokrojone w kostkę cebule, papryki oraz pokrojone w ćwiartki pieczarki.
2. Robimy zalewę: łączymy składniki (oprócz przecieru) i gotujemy. Dodajemy przecier i chwilę gotujemy. Dodajemy warzywa i grzyby, mieszamy.
3. Udka smażymy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wlewamy zalewe. Pieczemy w 180 stopniach ok. 50-60 minut.
Udka najlepsze są z ryżem
2. Robimy zalewę: łączymy składniki (oprócz przecieru) i gotujemy. Dodajemy przecier i chwilę gotujemy. Dodajemy warzywa i grzyby, mieszamy.
3. Udka smażymy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wlewamy zalewe. Pieczemy w 180 stopniach ok. 50-60 minut.
Udka najlepsze są z ryżem