Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Udka z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

trochę czasochłonne przygotowanie ale warto

Udka z grilla

Składniki:

Udka z grilla

 

  • 8 udek z kurczaka najlepiej tzw pałek
  • 1 butelka dobrej jakości piwa
  • ulubione przyprawy do grilla ja dodaję pikantne
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Udka z grilla
W rondlu lub wysokiej misce mieszamy piwo i przyprawy oraz czosnek. Następnie wkładamy udka tak by były całe zanurzone. I zostawiamy na minimum 3 godziny im dłużej tym lepiej smakują. Następnie wyjmujemy je z zalewy i osączmy ale nie osuszamy. Rozgrzewamy grilla i kładziemy na niego udka i opiekamy ze wszystkich stron pilnując by się nie przypaliły. Czas opiekana jest różny w zależności od wielkości udek. Możemy podawać z ziemniakami z grilla.